Διαλογισμός

Ο διαλογισμός δεν είναι κάτι που είναι στο νου,είναι πέρα απο το νου μας.Καθόμαστε και ησυχάζουμε το νου και απολαμβάνουμε την πράξη, αυτή καθαυτή το να είμαστε σε σιωπή.Είναι κάτι που πρέπει να το ξαναθυμηθούμε, είναι η εσώτερη φύση μας, είναι η υπαρξή μας.Οι άνθρωποι είμαστε αμαθείς και τυφλοί. Το να έρθουμε να μπούμε μέσα μας , μοιάζει να μπαίνουμε στο χάος και ετσι είναι , έχουμε δημιουργήσει χάος , πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να το υποστούμε.Χρειάζεται απεριόριστη υπομονή στο να φτάσουμε να γνωρίσουμε τον εαυτό μας.Όταν κοιτάζουμε προς τα μέσα μας θα βρούμε το κέντρο μας, θα βρούμε το φως.
Το σημαντικό στο διαλογισμό είναι να γίνουμε παρατηρητές.Να παρατηρούμε τις σκέψεις μας, χωρίς να τίς κρίνουμε όταν τις παρατηρούμε,αυτές εξαφανίζονται, χάνονται.Τότε αποκτάμε επίγνωση, τότε μπορούμε να διεισδύσουμε βαθιά και να φτάσουμε στα βάθη της ύπαρξης μας.
Ο διαλογισμός μας μεταμορφώνει, αλλάζει τον τρόπο που ζούμε.Αποκτάμε βαθιά κατανόηση,νοιώθουμε εσωτερική χαρά, γλυκύτητα, είμαστε ήρεμοι και γεμάτοι ενέργεια, άρα παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις , έχουμε υγεία και ευεξία, μαθαίνουμε να ζούμε τη ζωή μας μέσα απο τη χαρά και τη δημιουργικότητα. Ας διαθέσουμε λίγο χρόνο καθημερινά στο διαλογισμό και θα απολαύσουμε τους καρπούς του.

This entry was posted in Ενημερώσεις. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση